lunedì 10 ottobre 2016

Recel rrushi

Kuzhina e Hanës ju prezanton me recetat e rradhës. Ju lutem na bëni Subscribe (Abonohun) për të na ndjekur me recetat. This feature is not available right now. Please try again later. Reçel rrushi kg RRUSH PA FARA 1.

GJETHE BARBAROZE 1BISHTAJE VANILDEJE. Lajme dhe shkoqim kokrrat e rrushit dhe i vendosim ne nje tenxhere se bashku me barbarozen. Pastrojmë rrushin, e shplajmë mirë, hedhim sheqerin, gotë ujë, e vemë të ziej në zjarr të ulët, kur të fillojë të ziej ja heqim vazhdimisht shkumën, më pas kur fillon trashet shtojmë lugë lëng limoni dhe karafilin për aromë.


Lani mirë kokrrat e rrushit dhe lërini të thahen. Në një tenxhere hidhni rrushin, ujin dhe sheqerin. REÇEL Prej RRUSHI #127815;Qe Shkrihet ne Goj FastRecipes Gatime Te Shpejta.


Pasion Kuzhine 24views. Perberesit: kg rrush , 7gr sheqer , leng limoni , arom karafili.

Japrak me gjethe rrushi është një pjate shumë e shijshme dhe ideale për këtë periudhë të vitit. Japrakët mund ti gatuajmë edhe me gjethe lakrash të ndryshme, por shija e tyre e veçantë është të gatuhen me gjethet e njoma të hardhisë së rrushit. Pastrojme lajme mire rrushin dhe e hedhim ne tenxhere me ujin e leme minuta te ziejme pastaj hedhim sheqerin dhe kanellen e leme te ziejne per disa minuta por kujdes duhet ta trazoni vazhdimisht dhe kujdes se mos digjeni.


Në mungesë të këtij lloj rrushi merret rrushi kokërrmadh farat e të cilit hiqen. Rrushi pastrohet nga bishtat lahet kullohet dhe me kullojsë futet në ujë të vluar ku mbahet 2-minuta. Pasi të përfundojë tërë rrushi , uji ku është përvëluar përgatitet si shurup, duke i hedhur sheqerin dhe duke e vluar edhe minuta. Per te dalluar nese vezet jane te fresketa shihen ne rreze dielli;ne qofte se duken njolla te zeza atehere jane te prishura.


Më pas e vendosim në tenxhere, i shtojmë sheqerin dhe e lemë tërë natën. Të nesërmen i shtojmë ujin dhe e ziejm në temperaturë të ulët dhe heqim shkumën nëse krijon. Ideal dhe i shëndetshëm për t’u konsumuar gjatë mëngjeseve por edhe si ëmbëlsirë.


Pastrojm rrushin e shplajm mire ,hedhim sheqerin ,got uj ,e vem te ziej ne zjarr te ulet ,kur te fidhoj te ziej ja heqim vazhdimisht shkumen,me pas kur fillon trashet shtojm lug leng limoni dhe karafilin per arome. Reçeli i rrushit është një ëmbëlsirë klasike, e ëmbël dhe plot gjallëri. Ai preferohet nga të rritur dhe fëmijë. Ky reçel i shijshëm është ideal për tu konsumuar gjatë mëngjeseve por mund të serviret edhe si një ëmbëlsirë apo gosti ndaj miqve.


Embelsira eshte e zier atehere kur te behet shurupi me nje dendesi te nevojshme. Employment and Voluntary Positions. Madan Rehani is currently Director of Global Outreach for Radiation Protection at the Massachusetts General Hospital, Harvard Medical School, Boston, USA, and an Adjunct Professor at the Duke University Medical Center, Durham, NC, USA.

Mënyrat e përgatitjes lehtësisht në shtëpi Shqipëria është e njohur për glikotë e saj të mrekullueshme me fruta, por edhe me perime si patëllxhani apo edhe domatet, por ajo që pëlqehet veçanërisht, jo vetëm nga shqiptarët, por edhe nga të huajt është reçeli apo glikoja e shalqinit. Tag: recel rrushi recete. Lani rrushin dhe ndajeni kokerr me kokerr 2. Recel rrushi Gatuaj Shendetshem.


Vendoseni rrushin ne shtrydhesen Hurom. Hidheni preparatin dhe sheqerin ne nje ene dhe verini te ziejne. Keshille: mund ta kuptoni qe receli eshte gati kur nje pike recel hidhet ne uje te ftohte dhe pika nuk perhapet. Përbërësit për të bërë këtë reçel: kg rrush i zi, pa fare.


Si të gatuajmë Gurabije lekëshe - Receta e gatimit Perberesit. Përmbajtja është në disponim nëpërmjet licencës CC BY-SA 3. E lemë përsëri minuta dhe më pas i hedhim sheqerin. E përziejmë sa të shikojmë që sheqeri është tretur dhe pastaj e hedhim në pjata, sipër hedhim kanellën dhe mund t’a zbukurojmë me reçel rrushi sipër.

Nessun commento:

Posta un commento

Nota. Solo i membri di questo blog possono postare un commento.

Post più popolari